Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/907-90-90

Polip gyerekeknek

2021. június 12-ig várjuk gyerekek és felnőttek felajánlásait, amelyet otthon készítenek ajándékba a fehérvári kórház gyermek osztályára. Bármilyen alapanyagból, technikával készíthető, lényeg, hogy szívből készüljön és örömet szerezzünk, segítsük a mielőbbi gyógyulást!

Az ajándékok leadhatók a

Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház portáján hétköznap 8 és 16 óra között.

KÉZMŰVES ZÁRÓ NAP

2021. június 12-én 9:00 és 12:00 óra között 

A kézműves nap keretében 5 - 99 év közötti korosztályt várjuk, akik szeretnének egy karkötőt készíteni a gyerekeknek, amelyet a fehérvári Kórház Gyermek Osztályára viszünk. Saját részre is készíthető lesz ilyen karkötő.

A Kézműves napon is megvásárolhatóak lesznek azok a fonalak, amelyekből a kórházban fekvő piciknek horgolnak polipokat, szundi kendőket vagy más figurákat.

RÉSZVÉTEL INGYENES, DE ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

Ha szeretnél egy vidám társaságban horgolni, kötni, hozd magaddal otthoni projektedet, mert beszélgetés közben gyorsabban halad a munka is!:)

Célunk, hogy minél több ajándékkal és fonallal támogassuk a kórház beteg gyermekeit és vidámságot csempésszünk be életükbe!

 

További információ és regisztráció:

info@furfangoskezek.hu, 30/907-90-90   

 

 

 

 

 

 

FURFANGOS KEZEK ÉS A KÖTÉS - HORGOLÁS

A Furfangos Kezek Klub egyik célkitűzése, hogy minél jobban megismertesse újra a horgolás és kötés művészetét. Napjainkban az amigurumi figurák egyre ismertebbé válnak és egyre profibb, élethűbb figurákat, babákat horgolnak.

Elsősorban a gyerekek kedvencei, de felnőttek részére is készíthető dekorációként lakásba, autóba, táskára stb.

Egyik ilyen kedvenc a polip, amelyről bebizonyították, hogy a beteg vagy koraszülött babák növekedésében, gyógyulásában segítenek, gyorsítják a folyamatot. Így nem csak a beteg babák, hanem minden pici számára jótékony hatással van, szívesen alszanak velük.

A Fejér Megyei Szent György Oktató Kórház Koraszülött, Csecsemő és Gyermek Osztálya is szívesen fogadja az ilyen horgolt polipokat támogatóitól. Minden gyermek részére adnak egy ilyen polipot, aki megfordul osztályukon. 

Több alkalommal tartottunk már ilyen közös horgolást, ahol az osztály részére horgoltak polipokat a résztvevők. Horgolással vagyis kézi munkával, de fonal adományokkal is lehet támogatni a csoportot, amelyből elkészítik a figurákat. 

Karácsony közeledtével nagyon örültek a horgolt dekorációknak, karácsonyfa díszeknek is, amelyek vidámságot vittek az osztályon fekvő beteg gyerekeknek is.

 

Hogyan készítsünk megbízható és biztonságos polipokat a gyerekeknek?

Az alábbi linkről letölthető az Kórház polipos csoportjának előírásait tartalmazó minta:

HORGOLT POLIP LEÍRÁSA BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOKKAL