Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/907-90-90

Blog

Karácsonyi adomány gyűjtés a gyerekeknek!

Furfangos Kezek
2022.11.24 09:00
Karácsonyi adomány gyűjtés a gyerekeknek!

Karácsonyi adománygyűjtés a beteg gyerekekért!

Támogassuk együtt a kórházban fekvő beteg gyerekeket és koraszülötteket valamint a fehérvári 6 éves Kovács Lórit.

2022. december 3.  9:00 - 13.00

Helyszín: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 1.

Továbbra is támogatni szeretnénk közös erővel a fehérvári kórház gyermek osztályát, hogy minél több polipot és más ajándékokat tudjanak adni a beteg gyerekeknek mielőbbi gyógyulásuk érdekében.

Szf.vári polipvilág Facebook csoportjában rendszeresen felkerülnek az adományok illetve a polipok kis gazdáinak fényképei (szülői engedéllyel). Nézd meg milyen aranyosak!  Szf.vári polipvilág

3. alkalommal szeretnénk Kovács Lóri gyógyulásához is támogatásokat gyűjteni, hogy mielőbb tovább tudjon fejlődni, gyógyulni.

Lóri

Lívia, Lóri anyukájának levelének részletét olvashatjátok:

"Mint említettem, Lóri nagyon feszes kisfiú, így nekünk a lazításra, mozgás és szellemi fejlesztésre megy el a legtöbb pénz. 

Minden héten 1-2 alkalommal Dévény tornára járunk (egy alkalom 8 ezer forint), illetve szavakat mond, így heti egyszer logopédus is foglalkozik vele (7 ezer forint). Szoktunk járni Vojta terápiára és tsmt tornára is, ha van pénzünk rá, ezek mind szépen lazítják őt.

A jövő évre nagy terveink vannak. Először is nyáron szeretnénk elkezdeni a robot terápiát. EZ MÁR MEGVALÓSUL!

A közeljövőben szeretnénk neki vásárolni egy járógépet (EZ MÁR MEGVALÓSUL!:)

Amire még nagyon sok pénzünk elmegy, az az étkezés, mert Lóri az epilepszia miatt neurológus által felügyelt ketogén diétán van. Amire szükségünk van: cukormentes kókusztej vagy mandulatej, abonett, vaj, oliva olaj, kókuszolaj, kókusztejszín, habtejszín, natúr kakaó. Ezekből nagyon sokat használunk.

Mivel nem eszik tisztán, így nagyon fogy nálunk a papírtörlő, illetve pelenkás így popsitörtlőre is szükségünk van.

Amire még szükségünk lenne, az okosító könyv sorozat (Mi micsoda óvodásoknak), nekünk használtan is tökéletes lenne. Illetve bármilyen típusú memória játék.

Már nagyon közel állunk ahhoz, hogy szobatiszta legyen. Nagyon jó lenne egy félkör alakú wesco elem, akár kölcsönbe is."

Lívivával további levelezésünk során pontosítottuk, hogy milyen márka illetve milyen típusú termékeket ehet Lóri, így ezeket itt most felsorolom:

  • Aldi: Irish Butter  (ír vaj, 82 % zsírtartalom),
  • Tesco: Kerrigold eredeti ír  vaj 
  • Milfina - Enjoy Free laktózmentes vaj, Delcoco Coconut Crem, Alpro cukormentes mandula tej (lényeg, hogy cukormentes legyen), Milfina Főző tejszín 22 % zsírtartalom, Magyar Főző tejszín, Milfina UHT Habtejszín 30 % zsírtartalom, 
  • Spar Free From UHT Habtejszín 30 % zsírtartalom, 

Diéta lényege, hogy minél magasabb zsírtartalma legyen, ne tartalmazzon cukrot.

Hogyan tudod támogatni Lórit és a gyerekeket?

  • A kórházba a polip horgolásához 100 % mercerizált pamut fonallal dolgoznak, de más fonalakból takarókat, sapikat és más játékokat horgolnak, kötnek. Nagyobb gyerekeknek karkötőket, filcből varrt figurákat és más amigurumi figurákat is készítettek már, amelyek nagy örömet adtak gazdáiknak. Gyerekektől bármilyen kézzel készített ajándéknak örülünk, hiszen adni öröm.:)
  • Fonalat vagy kész figurákat ajándékozhatsz. Fonalat bárhol vásárolhatsz, de a helyszínen illetve webáruházunkban ingyenes szállítással is vásárolhatsz megfelelő fonalat. Ilyen fonal a Guru és Catania fonal, amely lehet egyszínű vagy színátmenetes.
  • adományok fonalakból      kézzel készült adományok
  • Lóri egyik kedves támogatója Némedi Ibolya, aki egy magyar amigurumi tervező. Lívia nevű babájának minta leírását ajánotta fel támogatásért cserébe ingyenesen. Ibolya Facebook oldala IBY Dolls néven található meg. A minta 3 részből áll: baba teste (1.000,- Ft), a baba szemének és hajának részletes leírása (1.800,- Ft), baba ruhája (1.000,- Ft). Együtt 3.800,- Ft a minta és ha hozod magaddal a rendezvényre, együtt elkezdhetjük Lívia baba horgolását és Ibolyától tippeket kaphatsz élőben is az elkészítéshez.

A minta összegét Lóri alábbi bankszámlájára kell utalni és a banki igazolást Ibolyának megküldeni (email: kicsilany.ibcsi@gmail.com, Facebook, Messenger: IBY Dolls). E-mailben küldi a minta leírásokat, amelyek összesen több, mint 100 oldalt teszenk ki A banki igazolásba az "Együtt a gyerekekért" megnevezést kérjük beírni a beazonosításhoz. A minta 4. része ingyenesen elérhető, amelyben a kiegészítők készítéséről olvashatsz. (letölthető itt is)

Támogatásként a minta 3 része 2022. december 4-ig érhető el, utána Ibolya oldalán olvashatóak a további részletek.

  • Lóri bankszámlája az egyéni támogatásokhoz, amelyet szintén köszönünk! 

           Kovács Lóránd  OTP  11773360-02271293

rendezvény idején illetve 2022. december 10-én és 17-én 9:00 - 12:00 között a Furfangos Kezek Klubjában is leadható minden támogatás, amit szintén köszönünk előre is!

Vendégünk lesz Lóri és Anyukája valamint Ibolya, a minta tervezője!

Mindenkit szeretettel várunk!

Lívia baba

Lívia baba, amelynek mintáját a támogatásért cserébe ajándékba kapod.

További információ:

Botosné Kárász Brigitta -  Furfangos Kezek

30/907-90-90, info@furfangoskezek.hu