Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/907-90-90

Blog

Együtt a gyerekekért!

Furfangos Kezek
2022.06.13 21:30
Együtt a gyerekekért!

 

Fogjunk össze újra a beteg gyerekekért!

Rendezvényünk keretében a kórházban fekvő beteg gyerekeket és koraszülötteket támogatjuk valamint a fehérvári 6 éves Kovács Lórit.

2022. június 25. 9:00 - 13.00

Helyszín: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 1.

Korábbi rendezvényeinkhez hasonlóan most is támogatni szeretnénk a fehérvári kórház gyermek osztályát, hogy minél több polipot és más ajándékokat tudjanak adni a beteg gyerekeknek mielőbbi gyógyulásuk érdekében.

Most Kovács Lóri gyógyulásához is szeretnénk támogatásokat gyűjteni, hogy mielőbb tovább tudjon fejlődni, gyógyulni.

Lívia, Lóri anyukájának levelének részletét olvashatjátok:

"Mint említettem, Lóri nagyon feszes kisfiú, így nekünk a lazításra, mozgás és szellemi fejlesztésre megy el a legtöbb pénz. 

Minden héten 1-2 alkalommal Dévény tornára járunk (egy alkalom 8 ezer forint), illetve szavakat mond, így heti egyszer logopédus is foglalkozik vele (7 ezer forint). Szeptembertől úszni szeretném újra vinni, a pandémia miatt ez most egy ideje elmaradt. Szoktunk járni Vojta terápiára és tsmt tornára is, ha van pénzünk rá, ezek mind szépen lazítják őt.

A jövő évre nagy terveink vannak. Először is nyáron szeretnénk elkezdeni a robot terápiát. Ott már van bent 200 ezer forint körüli összegünk, illetve egy Alapítvány azt az ígéretet tette nekünk, hogy segít valamennyi pénzt összeszedni rá. Illetve szeretnénk elmenni Barcelonába Nazarov műtétre is, az is egy lazító műtét. 

A közeljövőben szeretnénk neki vásárolni egy járógépet (ez még képlékeny, jó lenne használt is, ha felírják is van kb. 80 ezer önrész amit eddig még nem tudtunk bevállalni)

Amire még nagyon sok pénzünk elmegy, az az étkezés, mert Lóri az epilepszia miatt neurológus által felügyelt ketogén diétán van. Amire szükségünk van: cukormentes kókusztej vagy mandulatej, abonett, vaj, oliva olaj, kókuszolaj, kókusztejszín, habtejszín, natúr kakaó. Ezekből nagyon sokat használunk.

Mivel nem eszik tisztán, így nagyon fogy nálunk a papírtörlő, illetve pelenkás így popsitörtlőre is szükségünk van.

Gyógyszertárból havi szinten vásárolunk dulcosoftot, laxa cleant és opti fibre rostot. 

A fogát csak gyerek Elmex fogkrémmel moshatom a ketogén diéta és a csikorgatás miatt. Ez is nagyon megterhelő.

Amire még szükségünk lenne, az okosító könyv sorozat (Mi micsoda óvodásoknak), nekünk használtan is tökéletes lenne. Illetve bármilyen típusú memória játék.

Az úszáshoz L es méretű dm-es pelenkát használunk, az is nagyon drága.

Már nagyon közel állunk ahhoz, hogy szobatiszta legyen. Nagyon jó lenne egy félkör alakú wesco elem, akár kölcsönbe is."

Lívivával további levelezésünk során pontosítottuk, hogy milyen márka illetve milyen típusú termékeket ehet Lóri, így ezeket itt most felsorolom:

  • Aldi: Irish Butter  (ír vaj, 82 % zsírtartalom),
  • Tesco: Kerrigold eredeti ír  vaj 
  • Milfina - Enjoy Free laktózmentes vaj, Delcoco Coconut Crem, Alpro cukormentes mandula tej (lényeg, hogy cukormentes legyen), Milfina Főző tejszín 22 % zsírtartalom, Magyar Főző tejszín, Milfina UHT Habtejszín 30 % zsírtartalom, 
  • Spar Free From UHT Habtejszín 30 % zsírtartalom, 

Diéta lényege, hogy minél magasabb zsírtartalma legyen, ne tartalmazzon cukrot.

Hogyan tudod támogatni Lórit és a gyerekeket?

  • A kórházba a polip horgolásához 100 % mercerizált pamut fonallal dolgoznak, de más fonalakból takarókat, sapikat és más játékokat horgolnak, kötnek. Nagyobb gyerekeknek karkötőket, filcből varrt figurákat és más amigurumi figurákat is készítettek már, amelyek nagy örömet adtak gazdáiknak. Gyerekektől bármilyen kézzel készített ajándéknak örülünk, hiszen adni öröm.:)
  • Fonalat vagy kész figurákat ajándékozhatsz. Fonalat bárhol vásárolhatsz, de a helyszínen illetve webáruházunkban ingyenes szállítással is vásárolhatsz megfelelő fonalat. Ilyen fonal a Guru és Catania fonal, amely lehet egyszínű vagy színátmenetes.
  • Lóri egyik kedves támogatója Némedi Ibolya, aki egy magyar amigurumi tervező. Lívia nevű babájának minta leírását ajánotta fel támogatásért cserébe ingyenesen. Ibolya Facebook oldala IBY Dolls néven található meg. A minta 3 részből áll: baba teste (1.000,- Ft), a baba szemének és hajának részletes leírása (1.800,- Ft), baba ruhája (1.000,- Ft). Együtt 3.800,- Ft a minta és ha hozod magaddal a rendezvényre, együtt elkezdhetjük Lívia baba horgolását és Ibolyától tippeket kaphatsz élőben is az elkészítéshez.

A minta összegét Lóri alábbi bankszámlájára kell utalni és a banki igazolást Ibolyának megküldeni (email: kicsilany.ibcsi@gmail.com, Facebook, Messenger: IBY Dolls). E-mailben küldi a minta leírásokat, amelyek összesen több, mint 100 oldalt teszenk ki A banki igazolásba az "Együtt a gyerekekért" megnevezést kérjük beírni a beazonosításhoz. A minta 4. része ingyenesen elérhető, amelyben a kiegészítők készítéséről olvashatsz. (letölthető itt is)

Támogatásként a minta 3 része 2022. június 25-ig érhető el, utána Ibolya oldalán olvashatóak a további részletek.

  • Lóri bankszámlája az egyéni támogatásokhoz, amelyet szintén köszönünk! 

           Kovács Lóránd  OTP  11773360-02271293

  • A helyszín portáján illetve a rendezvény idején leadható minden támogatás, amit szintén köszönünk előre is!

Vendégünk lesz Lóri és Anyukája valamint Ibolya, a minta tervezője!

Mindenkit szeretettel várunk!

Lívia baba

Lívia baba, amelynek mintáját a támogatásért cserébe ajándékba kapod.

További információ:

Botosné Kárász Brigitta -  Furfangos Kezek

30/907-90-90, info@furfangoskezek.hu