Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/907-90-90

Blog

Gyereknapi közös horgolás 2024

Furfangos Kezek
2024.05.10 07:51
Gyereknapi közös horgolás 2024

Közös ügyünk a picik mielőbbi gyógyulása, amelyet segíteni is tudunk!

2024. május 25.  9:00 - 14.00

GYERMEK NAPI KÖZÖS POLIP HORGOLÁS ÉS ADOMÁNY GYŰJTÉS

VALAMINT KÉZMŰVES MŰHELY, KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

MINDENT A PICIKÉRT!

Helyszín: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 1.

Idén július 23-án ünnepli 7. születésnapját az SZF.VÁRI POLIPVILÁG CSOPORT, ahol koraszülöttek és beteg gyermekek részére horgolnak polipot és más figurákat az önkéntesek, amelyek segítik gyógyulásukat.

Az elmúlt évek alatt több, mint 6000 horgolt polip és más figura talált kis gazdájára.

 Szf.vári polipvilág Facebook csoportjában rendszeresen felkerülnek az adományok illetve a polipok kis gazdáinak fényképei (szülői engedéllyel). Nézd meg milyen aranyosak!  Szf.vári polipvilág

Hogyan tudod támogatni a gyerekeket?

  • Kórházban a polip horgolásához 100 % mercerizált pamut fonallal dolgoznak, de más fonalakból takarókat, sapikat és más játékokat horgolnak, kötnek. Nagyobb gyerekeknek karkötőket, filcből varrt figurákat és más amigurumi figurákat is készítettek már, amelyek nagy örömet adtak gazdáiknak. Gyerekektől bármilyen kézzel készített ajándéknak örülünk, hiszen adni öröm.:)
  • Fonalat vagy kész figurákat ajándékozhatsz. Fonalat bárhol vásárolhatsz, de a helyszínen illetve webáruházunkban ingyenes szállítással is vásárolhatsz megfelelő fonalat. Ilyen fonal a Catania fonal, amely lehet egyszínű vagy színátmenetes.
  • Szívesen fogadnak a kórházban a piciknek jó állapotú rövid vagy hosszú ujjú bodykat, rugdalózókat, mivel ezek a foltok miatt fogyóeszközök.

A helyszínen minden érdeklődőt megtanítunk a biztonságos polip horgolására, amelyet a hozott vagy a helyszínen vásárolt fonalakból készíthet el illetve ingyenesen átadjuk a minta leírását.

A rendezvényhez kapcsolódik egy kézműves vásár is, ahol a felajánlásként érkezett alkotásokat lehet „megvásárolni” megfelelő fonal gombolyagokért, amelyekből majd polipokat horgolnak szorgos kezek.

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

 

Az adományok leadhatók a rendezvényen illetve a kórház gyermek osztályán Kovácsné Bernadettnek címezve.

Sok szeretettel várjuk a kezdő horgólókat is!

 

      Információ, regisztráció:

Botosné Kárász Brigitta -  Furfangos Kezek

30/907-90-90, info@furfangoskezek.hu