Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/907-90-90

Blog

Segítsük a beteg gyerekek gyógyulását!

Furfangos Kezek
2022.03.22 11:22
Segítsük a beteg gyerekek gyógyulását!

A fehérvári kórház koraszülött, csecsemő és gyermek osztályán már 5 éve működik az az önkéntes csoport, ahol fonal adományokból polipokat és más figurákat, takarókat készítenek a beteg gyerekek részére a gyorsabb gyógyulás érdekében. Ez a csoport az Szf.vári polipvilág jelenleg 244 taggal és sok önkéntes horgolóval, adományozóval. 


Ehhez a projekthez lehet csatlakozni:

  • fonal adománnyal (100 % mercerizált pamut fonal, gépben mosható akril fonal),
  • tömőanyaggal (vatelin) illetve
  • horgolással, kötéssel (kézi munkával).

2022. április 2-án 9:00 - 13:00 óra között várunk minden kedves érdeklődőt, aki szeretné megtanulni a polip horgolását vagy húsvéti dekorációk, ajándékok készítését a beteg gyerekek részére. A helyszínen biztosítjuk a kezdő fonalat, minta leírást, amelyet később otthon is folytathatnak résztvevőink. Kezdő horgolók esetén a horgolás alapjaival kezdünk. Ha van otthon 2,5 vagy 3 mm-es horgolótű, kérjük, hozd magaddal! Köszönjük!

A gyerekek nevében szívesen fogadunk ajándékként, adományként kézzel készített projekteket, amelyek gyermek készítő esetén lehet rajz, festmény vagy más technikával készített alkotás.

Minden alkotás, ajándék megtalálja kis gazdáját a kórházban.


A helyszínen is vásárolható illetve leadható a fonal adomány, ajándék, alkotás.


Információ: Botosné Kárász Brigitta, info@furfangoskezek.hu, 30/907-90-90, Kovácsné H. Bernadett gyermek osztály kapcsolattartója 30/640-89-772